close video

03 sep 2020 AVR in EenVandaag

Onze commercieel directeur Jasper de Jong was woensdag 2 september te zien in het tv-programma EenVandaag. Centraal stond het vraagstuk van afval scheiden bij de bron of doormiddel van nascheiding. En als je een expert zoekt op het gebied van afval scheiden? Dan kom je bij AVR.

In het item werden meerdere kanten belicht met Tilburg als decor. Bewustwording wordt genoemd als belangrijkste reden om mensen zelf hun afval te laten scheiden. Dat wordt tegengesproken door onder andere Raymond Gradus, hoogleraar Bestuur en Economie aan de VU. Hij noemt bronscheiding zwaar achterhaald, omdat machines afval veel efficiënter kunnen scheiden. Door mensen zelf afval te laten scheiden, raken recyclebare stoffen volgens Gradus steeds vervuilder. Jasper de Jong van AVR laat zien dat dat bij nascheiding een heel ander verhaal is: “Dan krijg je een schoon product dat ook echt de concurrentie aankan met de grondstoffen. Want dat is het uiteindelijke doel: we moeten minder grondstoffen gebruiken. Ik geloof dat dit de toekomst is.”

 

"Ik geloof dat nascheiding de toekomst is." - Jasper de Jong

Dat gelooft ook hoogleraar Raymond Gradus, die denkt dat over tientallen jaren heel Nederland aan nascheiding doet. Wij zijn er in ieder geval klaar voor!

Bekijk hier het fragment uit de uitzending van EenVandaag