close video

Dankzij verbranding voorkomen we afval in het straatbeeld. Dag in dag uit ontvangen en verwerken we diverse soorten restafval, afkomstig van huishoudens en bedrijven. In Nederland en in het buitenland. Via het water of over de weg. AVR is expert in alle soorten restafval. Want zelfs verontreinigde afvalstromen die niet geschikt zijn voor recycling of opslag, verwerken wij efficiënt en veilig. Verbranding is een nuttg proces: het zorgt ervoor dat er geen waarde verloren gaat. Bij storten op grote schaal is dat wél het geval.

AVR is een bedrijf in beweging met een stevige ambitie. We willen bijdragen aan schone straten en steden. En we willen ook verspilling de wereld uithelpen. Dat doen we door alles wat waardeloos is waardevol te maken. Ook streven we naar een neutrale CO₂-voetafdruk van onze activiteiten. Dat is de reden van ons bestaan en dat is ook wat ons motiveert: een schonere wereld creëren waarin niets onbenut blijft.

Wat mensen en bedrijven weggooien, omdat ze het niet meer nuttig vinden, zetten wij om in iets waardevols. Dankzij onze slimme verbrandingstechniek hebben we economische én duurzame oplossingen voor het restafval; de stoom die duizenden huishoudens verwarmt, de CO₂ die in de kas- en tuinbouw voor bemesting zorgt, de metalen uit de bodemassen waarmee we duurzame stoeptegels produceren, de elektriciteit die we aan het net terugleveren. Het zijn allemaal bewijzen van de energie die wij in restafval steken... én de waarde die we eruit halen. Zo maken we de cirkel rond.